Kiertotalous­kampus palvelut

Miljardien eurojen kiertotalous­markkinat rakennetaan Paimiossa

Paimion Kiertotalouskampus on innovatiivinen kehitysvaiheessa oleva palvelumalli, jolla pyritään vastaamaan kiertotalouteen painottuvien yritysten tarpeisiin. Palvelu on osa Paimion Innovation HUBin palvelumallia.

Paimion Kiertotalouskampus pyrkii tuomaan kiertotalouden toimialaan liittyvät monimutkaiset kehityslinjat helposti ja vaivattomasti verkostomme käyttöön.

Tutustu Kiertotalouskampuksen markkinointimateriaaliin

1

Louhimme jatkuvasti uutta tietoa EU:n Green Dealin uhista ja mahdollisuuksista.

2

Etsimme verkostomme yrityksille uusia jäseniä arvoketjuihin.

3

Olemme mukana auttamassa yhteistyötä alkuun ja lisäämässä toimijoiden välistä luottamusta.

Edelläjäkävijät mukaan!

Alueelle kutsutaan toimijoiksi kiertotalouden edelläkävijöitä materiaalivirtojen ääreltä. Alue on suunniteltu yritysten tarpeet edellä.

Paimion Kiertotalous­kampus tuo yhteen materiaalivirrat, edelläkävijät ja kumppanuudet.

Paimion Kiertotalouskampus tuo yhteen bioenergian, tekstiilien, muovien ja autoteollisuuden materiaalivirtojen varsilla toimintaa kehittävät yritykset, sijoittajat sekä startupit.

Alueen palvelumallin löytää myös ne, jotka haluavat rahoittaa tulevaisuuden tähtiä, ja merkittävät yritykset, jotka tarjoavat alueelle sijoittuville toimijoille kehitysmahdollisuuksia ja kumppanuuksia. Lue lisää Paimion Palvelumallista.

Alueen toiminnallisessa visiossa on tavoitteena korkea jalostusaste

Paimion Kiertotalouskampus eroaa perinteisistä kiertotalousalueista. Tavoitteena on, että Paimio on paikka, jossa säilytetään materiaalin korkea jalostusaste tai materiaalista tehdään uusia korkean jalostusasteen tuotteita.

Paimioon on muodostumassa yksi Pohjoismaiden ja EU:n mittakaavassa merkittävä tekstiilien kierrätyksen edelläkävijäekosysteemi. Ekosysteemin siemenenä toimii Rester Oy:n ja Lounais-Suomen Jätehuollon Paimiossa toimivat poistotekstiilin jalostuslaitokset.

Elinkaarensa päähän tulevien autojen kiertotaloudessa löytyy monia liiketoimintamahdollisuuksia, joiden kehittymiselle Kiertotalouskampus tarjoaa alustan. Ajoneuvojen osissa käytetyn muovin kierrätysastetta tulisi nostaa huomattavasti. Markkinoille tarvitaan myös nykyistä enemmän osien uudelleenkäyttöä edistäviä ratkaisuja.

Paimion Kiertotalouskampus Jalostusaste Icon

Paimion kiertotalous Kampuksen palvelut ovat käytettävissä sekä moottorien eteläpuolella olevassa Kiertotalouskampus yrityspuistossa että moottoritien pohjoispuolelle kehittyvässä Green Field Hubissa.

Kiertotalouskampus Kartta 4