Paimion Leijonien­luola -tapahtuma

Ilmainen tapaamispaikka ilman sirkushuveja

Dylan Gillis KdeqA3aTnBY Unsplash 1024x683

Me tarjoamme yrityksille ja pääomasijoittajielle tapaamispaikan ilmaiseksi, ilman “sirkushuveja”.

Paimion Leijonienluolassa kohtaat juuri sinulle räätälöidyt potentiaaliset bisnesyhteistyökumppanit sekä aivan yllättäviä mahdollisuuksia.

Paimion Leijonienluolan vahvuus on se, että kasvuyrityksillä on mahdollisuus kuulla useita esityksiä hyvin erilaisten pääomasijoittajien toimintatavoista, tutustua menestystarinoihin ja keskustella kasvokkain sijoittajien kanssa. Yrittäjä katso vinkkejä myös täältä.

Tilaisuuden järjestää Paimion kaupunki, joka haluaa toiminnallaan vakiinnuttaa uuden aikakauden kaupunkien tavassa tukea ja kehittää paikallista, alueellista ja valtakunnallista elinkeinoelämää.

Viime kerralla tilaisuuteen osallistui 46 yritystä paikan päällä ja moni katseli tapahtumaa live-streamin välityksellä. Mukana olleet sijoittajat olivat pääsääntöisesti partner-tasoisia, ja hiljaiset sijoittajat mukaan luettuina, heidän organisaatio hallinnoivat 5 Mrd euroa pääomia.

Konsepti

Paimion kaupungin Leijonienluola -tapahtuman konsepti toimii seuraavalla tavalla:

Teemme laajan valtakunnallisen markkinointikampanjan, jonka aikana pääomasijoittaja tai yritys saa tiedon tapahtumasta ja ilmoittautuu mukaan.

Rahoitusta havittelevat yritykset toimittavat etukäteen järjestäjälle määrämittaisen lyhyen esityksen liikeideastaan, sen kannattavuudesta ja kasvusuunnitelmasta. Esitys voi olla vapaamuotoinen tai yritys voi täyttää järjestäjän lähettämän lomakkeen.

Pääomasijoittajat valitsevat ilmoittautuessaan haluavatko he tulla paikan päälle esittelemään toimintaansa, vai ovatko he mukana ns. hiljaisina osallistujina ja osallistuvat vain iltapäivän tapaamisiin.

Järjestäjän lähettämän lomakkeen avulla yritykset valitsevat ne pääomasijoittajat, joille haluavat liikeideansa esitellä. Leijonienluolan henkilökunta tarkistaa, että yritykset täyttävät pääomasijoittajan vaatimukset.

Aamupäivällä Paimion kaupungintalon auditoriossa – Paimiosalissa, pääomasijoittajat saavat kukin vuorollaan puheenvuoron, jossa heidän on mahdollista esitellä omaa sijoitusideologiaansa ja kohderyhmiään. Yleisönä ovat pääomasijoittajaa etsivät yritykset.

Esitysten jälkeen syödään yhdessä herkullinen Paimion kaupungin tarjoama lounas.

Iltapäivällä yritykset saavat tilaisuuden tavata etukäteen valitsemansa pääomasijoittajat.

Tapahtuman jälkeen pääomasijoittajat saavat vielä järjestäjältä kootusti kaiken tiedon haluamistaan kohdeyhtiöistä. Ja yritykset mukana olleista pääomasijoittajista.

Pääoma­sijoittajille

Tapahtuman ydin on tarjota mahdollisimman helpolla oikein kohdistettua alkumateriaalia potentiaalisista sijoituskohteista pääomasijoittajille. Siksi ilmoittautumislomakkeessa pääomasijoittajat valitsevat omat kohderyhmänsä. Näin minimoidaan turha työ.

Pääomasijoittajalla on mahdollisuus esitellä Leijonienluolassa lyhyesti oma toimintansa ja toimintaideologiaansa tai osallistua vain iltapäivän yritystapaamisiin. Esitys vuoroja riittää n. 10 pääomasijoittajalle.

Tapahtumaan osallistuu eri kohderyhmistä ja kokoluokista kiinnostuneita pääomansijoittajia. Kohteet jaetaan pääomasijoittajille heidän tarpeidensa mukaan. Mikäli syntyy saman alan pienemmistä yrityksistä mielenkiintoinen kokonaisuus, tai myynnissä on kokonaisuuteen sopiva yritys, niin sitä tarjotaan automaattisesti myös isommista kokonaisuuksista kiinnostuneille pääomasijoittajille.

Tavoittelemme Paimioon toimintaansa esittelemään n. 10 pääomasijoittajaa ja iltapäivätapahtumaan mahtuu lisäksi muutama toimija. Pääomasijoittajiksi laskemme tässä tapauksessa rahastosijoittajat, yritykset, startup-studiot ja bisnesenkelit.

Vuoden 2020 tapahtuma on covid-19 takia siirretty syksyyn 2021. Tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin.

Yrityksille

Ilmoittautumisen jälkeen yritys saa linkin, johon sillä on mahdollisuus täyttää määrämittainen lyhyt esittely toiminnastaan ja kasvusuunnitelmastaan. Annettu materiaali on luottamuksellista, eikä sitä jaeta eteenpäin muille kuin Paimion Leijonienluolan kanssa sopimussuhteessa oleville pääomasijoittajille. Tapahtuman jälkeen kaupunki tuhoaa kaiken hallussaan olevan luottamuksellisen materiaalin.

Tapahtuma on yrityksille, joiden liikevaihto on 0-50M€ välillä, yrityksen toiminta on jo kannattavaa tai yrityksellä on näkymä kannattavuuteen tulevaisuudessa. Lisäksi yrityksellä on suunnitelma kasvulle.

Myös myynnissä oleva kannattava yritys voi osallistua, mikäli liiketoiminta on skaalattavissa tai on mahdollista, että useampi saman alan yritys voitaisiin pääomasijoittajan avulla yhdistää heti lähdössä suuremman kokoluokan toimijaksi.

Tavoitteena on saada mukaan valtakunnallisesti vähintään 100 ehdot täyttävää yritystä. Paikan päälle mahtuu mukaan n. 60 yritystä.

Yritykset voivat osallistua tilaisuuteen paikan päällä Paimion kaupungintalon Paimiosalissa tai aamutilaisuuteen Paimio Livestreamin välityksellä kotipaikkakunnaltaan.

Vuoden 2020 tapahtuma on covid-19 takia siirretty syksyyn 2021. Tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin.